Τόση φαντασία ,ποιος να την φανταζόταν .Ο λόγος για την συναντησή του με τον γνωστό πλέον αλμούνια στις βρυξέλλες ,με αφορμή την οικονομική κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισής της. το παρακάτω απόσπασμα ειναι αυτούσιο απ'το in.gr

"O κ. Παπαθανασίου χαρακτήρισε «πολύ απαισιόδοξες» τις προβλέψεις της Κομισιόν, ενώ παρουσίασε ως επίτευγμα της οικονομικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η ΝΔ, το ότι ακόμη και βάσει αυτών των αρνητικών εκτιμήσεων η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μία από τις πέντε χώρες της ευρωζώνης που το 2009 θα έχει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου: «είχαμε σήμερα μια συνάντηση γνωριμίας, αλλά και ουσίας με τον κ. Αλμούνια και με τον κ. Γιούνκερ. Συζητήσαμε την έκθεση, η οποία σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή. Πρόκειται να υποβάλουμε την επόμενη εβδομάδα το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και σε αυτό θα προσδιορίζονται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο οι προτεραιότητες της οικονομικής μας πολιτικής. Οι οποίες, είναι: η σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή, η στήριξη με στοχευμένες δράσεις των κοινωνικών ομάδων που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας"

τόσο ωραία τα έλεγε ο αλμουνια ,που ο παπαθανασίου δεν τσιμπιόταν να ξυπνήσει...